Luftfjädring

LuftfjädringLuftfjädring, eller hjälpfjädrar.

För säkerställa goda köregenskaper och komfort även med tungt lastade bilar kan du behöva uppgradera fjädringen på din bil.

Det bästa valet är en luftfjädring med tillhörande kompressorsats och automatisk nivåreglering (smartsystem). Bilen reglerar då automatiskt trycket i luftbälgarna efter den höjd ni önskar. Vill man ha det lite enklare kan man köra med manuell reglering från kupén (komfortsystem). Det går även att göra det ännu lite enklare utan kompressor med luftnippel och extern kompressor (bassystem).

Bassystem
Luftfjädring bassystem
En eller två luftventiler, justeringen är enkel, du fyller på som du fyller ett däck.

 

Komfortsystem
Luftfjädring komfortsystem
Justera fjädringen från kupén med en kompressor monterad i bilen. Du kan fylla på eller tömma allt efter behov.

 

Smartsystem
Luftfjädring smartsystem
Automatisk justering efter förvald höjdnivå. Lasta i eller ur, systemet känner av nivån och justeras automatiskt.

 

Dubbel luftkudde
Luftfjädring med dubbel luftkudde
Luftfjädring för lastbilar, husbilar och större skåpbilar. Fullt justerbar ger dubbla kammare en bekväm och säker körning under alla omständigheter, lastad eller olastad.

 

Svart luftkudde
Luftfjädring med svart luftkudde
Luftfjädring för sköpbilar och pickuper. Dessa typer av fordon har numera komfort som i en personbil. Detta är inget problem när fordonet är lätt lastat. Vid tung last eller användning av dragkrok påverkas väghållning och stabilitet negativt. Då ger luftkuddar en bättre åkkomfort och förbättrad säkerhet.

 

Röd luftkudde
Luftfjädring med röd luftkudde
Luftfjädring för mindre fordon. Det spelar ingen roll om bilen är lastad eller olastas, med släpvagn eller husvagn, genom att enkelt justera lufttrycket får du det extra stöd som behövs under alla omständigheter.