Dieselvärmare från Webasto och Eberspächer

Parkeringsvärmare, Webasto

Det finns flera olika värmesystem idag som kan installeras i ditt fordon och det kan tyckas förvirrande till en början att veta skillnaderna. De olika systemen är rätt snarlika och fyller samma funktion: att värma upp bilen till en behaglig temperatur. Vi försöker reda ut begreppen och om du fortfarande känner dig osäker på vad som passar dig bäst så är du välkommen att kontakta oss på ROPAB. Vi både säljer och monterar samtliga värmesystem.

Bränsle- och Dieselvärmare

Det finns bränslevärmare för både bensin och diesel. Bränslevärmaren använder bränsle, antingen diesel eller bensin beroende på vad du har för bil, från bilens vanliga bränsletank för att värma upp kylarvätskan. På så sätt så värmer man upp motorn så att den är varm och blir betydligt mer miljövänlig vid färdstart. Vid uppvärmningen så blåser fläkten in värme i bilen så att du kan sätta dig i en varm bil utan snö och is på rutorna vid färdstart.

Parkeringsvärmare

I många moderna bilar sitter redan en tillsatsvärmare monterad för att hjälpa motorn att värma kupén. Denna kan man uppgradera till en parkeringsvärmare. En parkeringsvärmare är ett fast installerat värmesystem som drivs av bilens batteri och bränslesystem. På så vis värms kupén upp och du kan sätta dig i en varm bil redan från starten av din bilfärd. Dessutom med snö och isfria rutor så du slipper skrapa dem. Parkeringsvärmaren har även andra bra effekter eftersom den värmer upp bilens motor och på så sätt minskar koldioxidutsläpp och bidrar till mer skonsam körning för både motorn och din omgivning.

Parkeringsvärmaren går att starta med ett tidur, fjärrkontroll eller med en app till telefonen. Med appen kan man alltid starta värmaren, bara du och bilen har täckning till mobilnäten. Sätt igång värmaren ca 20 minuter innan planerad avfärd.

Vattenvärmare

En vattenvärmare värmer vätskan i motorns kylmediesystem redan innan start och hjälper på så sätt motorn att arbeta effektivare. Detta är inte bara skonsamt för motorn utan värmer även upp kupén till behaglig temperatur, minskar bränsleförbrukningen och bidrar därför till en mer ekonomisk körning. För dig som är yrkeschaufför är detta extra värdefullt eftersom det bidrar till en trivsam arbetsmiljö och kan skydda din last om den är temperaturkänslig. Vattenvärmaren kan även utnyttjas sommartid för ventilation.

Det finns även vattenvärmare som värms av motorns kylarvätska som man sätter i skåpet på skåpbilar. Detta funkar lite som ett vattenelement hemma.

Vi säljer och monterar självklart kompletta bränsledrivna Webasto- och Eberspächer-värmare.

Luftvärmare

En luftvärmare värmer upp skåpet i din transportbil vilket kan vara väldigt viktigt om lasten är känslig för låga temperaturer. Till skillnad från vattenvärmaren så värmer inte luftvärmaren upp motorn, utan värmer upp luften i värmaren och blåser därefter in den i fordonet. Luftvärmaren kan värma upp luften i både kupé och lastutrymme och kan förprogrammeras. Detta är ett snabbt och ekonomiskt sätt att reglera temperaturen i ditt fordon även vid extrema temperaturer. Luftvärmaren har låg strömförbrukning och passar därför för längre uppvärmningstider, till exempel när fordonet står stilla.