Alkotestare

Dräger Alcotest 3000

Dräger Alcotest 3000

En liten och lättanvänd alkometer som erbjuder användaren en snabb och tillförlitlig analys av alkoholhalten i utandningsluften. Alko metern är mycket enkel att hantera och resultatet av ett utandningsprov presenteras snabbt.

Lätt att använda

En knapptryckning och instrumentet är klart att ta emot utandningsprovet. Blås i munstycket och resultatet visas direkt i displayen. Med endast en knapp på instrumentet och information på svenska blir alkotestaren mycket enkel att använda!

Låg strömförbrukning

Mer än 1500 utandningsprov kan göras innan de två batterierna behöver bytas (AA batterier).

Speciell utformning av munstycken

Munstyckenas form gör att de inte kan monteras felaktigt. En distansdel på munstycket hindrar att testpersonens läppar vidrör Instrumenthuset. Distansdelen gör också att munstycket enkelt kan snäppas loss från instrumentet.

Praktisk design

Instrumentet levereras i ett praktiskt tygetui med munstycken och bruksanvisning. Tack vare det lilla formatet kan instrumentet även bäras i bröstfi ckan. Den ergonomiska utformningen gör att både höger- och vänsterhänta kan använda alkometern.

Polisen som referens

Sedan fl era år använder polisen dageligen denna typ av alkotestare som sållningsinstrument. Över tio miljoner utandningsprov tas per år av de cirka 100 000 enheter som polisen förfogar över. Bättre referens finns inte!